Stucwerk van Luani Design voor strakke wanden

Luani Design werkt al 12 jaar als zelfstandige op het gebied van gladde wandafwerking. Stucwerk is dan ook een van de specialiteiten. In Alphen a/d Rijn voorziet Luani u van strak afgewerkte wanden. (Nieuwbouw)woningen, bedrijfspanden en renovatieprojecten. Stucwerk maakt van uw wanden en plafonds één mooi geheel.

Elke project vraagt om een andere aanpak, immers heeft een nieuwbouwhuis een andere ondergrond dan een bedrijfspand van vele jaren oud. Luani adviseert in de beste stucwerktechniek en realiseert een strakke wandafwerking naar wens.

Wat is stucwerk?

Stucwerk is de techniek, vooral kalk en gips worden ingezet, om een wand of plafond strak af te werken. Naast de verbetering in de uitstraling van de wand, draagt goed stucwerk ook bij aan de vochtbestendigheid van een wand en krijgt de wand een brandvertragende functie dankzij het hedendaagse materiaal.

Stucwerk is de overkoepelende naam voor de verschillende soorten stucwerk die worden gebruikt. We zetten ze graag voor u op een rij.

De 6 soorten stucwerk voor mooie wanden in Alphen a/d Rijn

Met de 12 jaar ervaring op de teller van Luani, kunt u inmiddels kiezen uit een breed spectrum aan stucwerken voor uw wanden en plafonds. We stuken ondergronden zoals beton, gipsblokken, gipsplaten en zelfs schoonmetselwerk.

Schuurwerk is een unieke manier van stuken. Het gips wordt in draaiende bewegingen aangebracht waardoor een halvemaanvormig patroon ontstaat. De extra afwerking laag is 3 tot 5 mm dik. Het gips droogt natuurlijk wit op. Hierdoor hoeft de muur of plafond niet meer te worden gesaust. Ook is schuurwerk prima toepasbaar in de natte ruimtes van het huis zoals de badkamer.

Spachtelputz is een van de meest bekende stucwerk technieken. De afwerking is in fijne (1 mm) tot grove (2,5mm) korrel verkrijgbaar en is een van de meest betaalbare opties. De voordelen van spachtelputz is dat het materiaal erg sterk is en dus minimaal vatbaar voor stoten. Het is zowel binnen als buiten toepasbaar en is in een kleur te spuiten.

Spackspuiten levert dezelfde korrelachtige afwerking op als Spachtelputz maar wordt snel en efficiënt aangebracht door middel van een spuit. Hierdoor is spackspuiten een betaalbare optie voor het afwerken van wanden. Deze stuc bestaat uit twee lagen: meslaag, hiermee wordt de ondergrond egaal gemaakt. En vervolgens wordt dit afgewerkt met de afkorrellaag waardoor de korrelstructuur wordt gerealiseerd.

Pleisterwerk is de stucwerkoptie wanneer u kiest voor een gladde afwerking. Deze techniek is vaak duurder dan de afwerking met korrelstructuur. Hoe dikker de benodigde laag om de wand strak te krijgen, hoe hoger de kosten.

Bovengenoemde stucwerk soorten zijn voor een goede stukadoor dagelijkse werkzaamheden. Luani heeft dan al veel ervaring met het stuken van wanden en plafonds in Alphen a/d Rijn.

Stuken, zelf doen of uitbesteden?

Stucwerk netjes en strak maken is echt vakwerk. Om dit geheel naar wens te doen, is ervaring in het vak nodig. Maar ook kennis van materiaal. Welk materiaal gaat wel en niet samen met een specifieke ondergrond? Daarbij komt dat het materiaal dat u nodig heeft om zelf te stuken kosten met zich meebrengen, welke weggegooid geld zijn als u niet het juiste kiest.

Over het algemeen is stucwerk een van de dingen die mensen vooral uitbesteden tijdens een verhuizing en of verbouwing.

Wat kost stucwerk van Luani Design?

Bij Luani Design worden vaste prijzen gerekend voor het stuken van de wanden en plafonds. We hanteren een vaste prijs per m2. Maar mocht u een grote opdracht hebben, wilt u misschien het gehele huis gestukt hebben? Dan kunnen wij in overleg een totaalprijs afspreken die wat lager ligt.

Vraag naar de mogelijkheden

Luani Design logo
Luani Design